عربستان سعودی با پایین آوردن مقدار صادرات نفت خام، اولویت مقاصد صادراتی خود را تغییر داده است. این کشور فروش نفت به بزرگترین وارد کننده نفت جهان، چین را افزایش و صادرات به آمریکا را کاهش داده است.
قیمت نفت در معاملات روز سهشنبه تحت تاثیر تداوم نگرانیها نسبت به مختل شدن عرضه در خاورمیانه افزایش یافت اما دورنمای تقاضای ضعیفتر، رشد قیمتها را محدود کرد.
گفتههای مسؤولان در سطح بینالمللی گویای اتخاذ توافق اوپک پلاس بر سر کاهش تولید نفت است؛ موضوعی که کارشناسان معتقدند میتواند موجب تداوم ثبات و حصول منفعت برای کشورهای صادرکننده و حتی مصرفکننده باشد اما اگر این اتفاق نیفتد، قیمت نفت در سراشیبی قرار خواهد گرفت.
پس از آنکه بازار جهانی نفت به دنبال تصمیمات آمریکا تحت تاثیر قرار گرفت؛ بسیاری از کارشناسان افزایش قیمت نفت تا ۱۰۰ دلار را نیز پیشبینی کردند اما وزیر نفت کشورمان بر این باور است که آمریکا با تکیه بر جریان امپراطوری رسانهای صهیونیستی سعی دارد نگذارد قیمت نفت افزایش یابد.
قیمتهای نفت که با نگرانی در مورد کند شدن اقتصاد جهان تحت فشار قرار داشت، با افزایش احتمال تمدید کاهش تولید اوپک، تقویت شد و توانست بالاتر از ۶۲ دلار تثبیت شود.
به دنبال کاهش تنشها میان مکزیک و آمریکا و توافق بین این دو کشور در خصوص مساله مهاجرات، بازار بورس اندکی رشد داشت و همینطور قیمت نفت به دلیل امیدواری بازار به رشد جهانی اقتصاد، افزایش یافت.
قیمت نفت روز چهارشنبه به دلیل نگرانیها نسبت به تبعات منفی جنگ تجاری آمریکا و چین روی رشد اقتصاد جهانی کاهش یافت اما محدودیت عرضه اوپک مانع از افت بیشتر آن شد.
قیمت نفت یک روز پس از این که متحمل بزرگترین کاهش روزانه از دسامبر شد، روز جمعه بخشی از افت قیمتش را جبران کرد اما به بزرگترین کاهش هفتگی خود در سال ۲۰۱۹ تن داد.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: اوپک از نظر تاریخی نشان داده یک شرکت برای شرایط بحرانی بازار است یعنی زمانی که قیمتها پایین و مازاد عرضه وجود دارد کشورهای اوپک به عنوان یک تشکل حتی کنار غیر اوپک میتوانند بازار را کنترل کنند و از کاهش شدید قیمت جلوگیری کنند.
گفتوگو های بین روسای جمهور آمریکا و چین میتواند اندکی بازار نفت را التیام ببخشد ولی این در حالی است که تحریمهای نفتی کماکان این بازار را سردرگم کرده است.